top of page

 

WERKWIJZE 

 

STUDIO STERKK werkt met bestaande methodes als Cognitieve Gedragstherapie en combineer deze met de nieuwe ontwikkelingen. We hebben een eigen basisprogramma ontwikkeld. Deze basis is een mix van de methoden: rots en water, omgaan met sociale media, mindfulness, de gelukskoffer, puberijsberg etc. Een geweldige combinatie die direct toepasbaar is voor iedere leeftijd.  Samen bepalen we of dit voldoende is of dat we op een andere manier zorgen voor een fysieke en mentale fitheid. STUDIO STERKK maakt het graag overzichtelijk en geeft direct toepasbare handvatten. Tijdens een persoonlijk kennismakingsgesprek bepalen we samen wat de cliënt concreet nodig heeft. 

Caucasian freckled woman with red hair rejoicing her success and victory clenching her fis

ROTS & WATER

STUDIO STERKK werkt met onderdelen van het Rots & Waterprogramma. Cliënten ervaren hoe sterk ze zelf zijn en wat ze door middel van hun eigen gedrag kunnen realiseren. Tijdens dit onderdeel gaan we veel zelf doen en voelen, bijvoorbeeld: hoe je stevig kunt staan; hoe het voelt om goed oogcontact te maken; wat je kunt doen met je ademhaling; wat grenzen zijn en wat positief denken is.

 

Individueel of in een groep

Het Rots & Water programma bieden we zowel individueel als in groepsvorm aan voor kinderen in de leeftijd van circa 6 - 8 jaar en voor kinderen van 9-13 jaar. Een geweldige programma voor klein en groot.

Kind op smartphone

SOCIALE MEDIA

Sociale media is geweldig en soms ook zo verleidelijk en zelfs lastig. Wanneer leg jij je telefoon weg of zet jij je telefoon uit ?

Door instagram, YouTube, Snapchat,  etc is het voor je iedereen makkelijker dan ooit om zichzelf te vergelijken met anderen. Ben ik wel net zo leuk? Krijgt mijn foto genoeg likes? Door deze continue prestatiedrang – die vooral gericht is op het uiterlijk – kan je  behoorlijk onzeker worden. 

Met STUDIO STERKK ga je samen bekijken hoe jij omgaat met je telefoon. Maak jij wel eens ruzie via WhatsApp. Wat zet jij beslist niet op sociale media ?

Zou jij iets willen veranderen aan je smartphone gebruik?

 

Zittend op het strand

MINDFULNESS

Iedereen krijgt tegenwoordig veel prikkels te verwerken. Er kan veel drukte in en om ons heen zijn en soms is dat letterlijk te veel. Mindfulness is leren leven met aandacht.

 

Het is prettig als je zelf in staat bent te ontspannen en als je over vaardigheden beschikt om 'een hoofd vol gedachten' tot rust te brengen. Ook is het prettig om te leren hoe je met fijne en lastige gevoelens om kunt gaan zonder er helemaal door meegesleept te worden of je steeds maar zorgen te maken. Leer te leven in het moment.

 

Mindfulness leert je bewuster om te gaan met je eigen gedachten. En hoe kan jij je meer ontspannen door de dag heen. Hierdoor kan jij je meer concentreren en beter met spanning en problemen omgaan, op school, thuis en in werkomgeving.

Happy woman blowing red lips sends air kiss wearing a heart shape sunglasses, knitted hat,

GELUKSKOFFER

Het klinkt misschien raar, maar gelukkig zijn kun je leren. Wanneer voel jij je gelukkig? Waar word je blij van? Van een complimentje, als iemand lief voor je is of als iets is gelukt en je trots bent bijvoorbeeld. Als je zelfvertrouwen hebt en positief in het leven staat, kun je meer dan je denkt.

Ieder mens een eigen gelukskoffer 

Jij ontdekt waar jij gelukkig van wordt. Wat past bij je en wat beslist niet. De filosofie: mensen met zelfvertrouwen staan steviger in hun schoenen en hebben een positiever beeld van zichzelf en van de wereld om hen heen. 

Image by Danting Zhu

IJSBERG

Ooit wel eens van de ijsberg gehoord?

De ijsberg wordt als metafoor gebruikt wie jij bent.  Jij laat het topje van een ijsberg zien, de rest zich onder water bevindt.

 

Het topje is het gedrag wat iemand laat zien, dat is zijn imago. In de lagen daaronder liggen zijn gevoelens, behoeften, kwaliteiten en talenten. Hoe mooi zou het zijn als iemand niet alleen die top herkent, maar ook de lagen eronder? En daar gaan we onder andere mee aan de slag.

bottom of page