WERKWIJZE 

 

STUDIO STERKK werkt met bestaande methodes als Cognitieve Gedragstherapie en combineer deze met de nieuwe ontwikkelingen binnen de psychologie zoals Oplossingsgerichte psychotherapie. En we hebben een eigen basisprogramma ontwikkeld. De basis is een mix van de methoden: rots en water, mindfulness, yoga, de gelukskoffer, puberijsberg etc. Een geweldige combinatie die direct toepasbaar is bijna voor iedere leeftijd.  Samen bepalen we of dit voldoende is of dat we op een andere manier zorgen voor een fysieke en mentale fitheid. STUDIO STERKK maakt het graag overzichtelijk en geeft direct toepasbare handvatten. Tijdens een persoonlijk kennismakingsgesprek bepalen we samen wat de cliënt concreet nodig heeft. 

Meisje Omhoog

ROTS & WATER

STUDIO STERKK werkt met de basisonderdelen van het Rots & Waterprogramma. Clienten ervaren tijdens deze training hoe sterk ze zelf zijn en wat ze door middel van hun eigen gedrag kunnen realiseren. Tijdens de coaching gaan we vooral heel veel zelf doen en voelen, bijvoorbeeld: hoe je stevig kunt staan; hoe het voelt om goed oogcontact te maken; wat je kunt doen met je ademhaling; wat grenzen zijn en wat positief denken is.

 

Individueel of in een groep

Het Rots & Water programma bieden we zowel individueel als in groepsvorm aan voor kinderen in de leeftijd van circa 6 - 8 jaar en voor kinderen van 9-13 jaar. Een geweldige programma voor klein en groot.

Yoga at Home

MINDFULNESS

Zowel kinderen als volwassenen krijgen tegenwoordig veel prikkels te verwerken. Er kan veel drukte in en om ons heen zijn en soms is dat letterlijk te veel. Mindfulness is leren leven met aandacht.

 

Het is prettig als je zelf in staat bent te ontspannen en als je over vaardigheden beschikt om 'een hoofd vol gedachten' tot rust te brengen. Ook is het prettig om te leren hoe je met fijne en lastige gevoelens om kunt gaan zonder er helemaal door meegesleept te worden of je steeds maar zorgen te maken. Leer te leven in het moment.

 

Mindfulness leert kinderen en volwassenen bewuster om te gaan met hun aandacht en met stressvolle gebeurtenissen, waardoor zij zich beter kunnen concentreren en beter met spanning en problemen kunnen omgaan, op school, thuis en in werkomgeving.

Vrouw met krullend haar en zonnebril

GELUKSKOFFER

Het klinkt misschien raar, maar gelukkig zijn kun je leren. Wanneer voel jij je gelukkig? Waar word je blij van? Van een complimentje, als iemand lief voor je is of als iets is gelukt en je trots bent bijvoorbeeld. Als je zelfvertrouwen hebt en positief in het leven staat, kun je meer dan je denkt.

Ieder mens een eigen gelukskoffer 

Tijdens de gelukslessen ontdek je waar jij gelukkig van wordt en vul je je koffer met positieve bagage: je maakt een eigen koffer vol geluk. De filosofie: mensen met zelfvertrouwen staan steviger in hun schoenen en hebben een positiever beeld van zichzelf en van de wereld om hen heen. 

Voetbal

IJSBERG

Ooit wel eens van de ijsberg gehoord?

De ijsberg wordt als metafoor gebruikt wie jij bent. Het model bestaat uit vier lagen, waarvan alleen het eerste, bovenste laagje zichtbaar is. Zoals ook alleen het topje van een ijsberg te zien is en de rest zich onder water bevindt.

 

Het topje is het gedrag wat iemand laat zien, dat is zijn imago. In de lagen daaronder liggen zijn gevoelens, behoeften, kwaliteiten en talenten. Hoe mooi zou het zijn als iemand niet alleen die top herkent, maar ook de lagen eronder? En daar gaan we onder andere mee aan de slag.